Kokostorsk med limesås



När jag häromdagen skulle steka torsk som jag brukar med torsken doppad i ströbröd och ägg, stod det riven kokos kvar på bänken sedan dagen därpå. Sagt och gjort blandade jag ströbröd och riven kokos och det blev en stor succé.

Kokostorsk med limesås

500 g Torskfile
1 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1/2 dl riven kokos
smör/olivolja
1 lime
1 vitlöksklyfta
2 dl matlagningsyogurt/gräddfil
salt o peppar

Putsa torskffilén fri från ben och doppa i ett lättvispat ägg. Blanda ströbröd, riven kokos, salt o peppar, doppa i torsken. Lägg i smör och olivolja i en medelvarm stekpanna och stek någon minut på varje sida. Blanda skalet från en riven lime med saften från halva med en vitlöksklyfta i gräddfil, eller matlagningsyogurt och smaka av med salt o peppar. Servera med kokt potais och en sallad. Strö en lite riven kokos över rätten före servering.

RSS 2.0