Min köttfärssås




800 gram blandfärs
1 gul lök
ev. 1 vitlöks klyfta
3 msk vetemjöl
2-3 msk tomatpure
500 gram krossade tomater
vatten
2 st kalv buljong tärning
oregano
salt o peppar


Bryn köttfärsen riktigt hårt till all vätska är borta och färsen faktist börjar bryna, nästan lite för hårt. Tillsätt då löken och fräs en liten stund till. Blanda i tomatpure och vetemjöl och rör ihop snabbt. Häll i de krossade tomaterna och fyll burken med lika mycket vatten samt buljong tärningarna häll över och låt koka ca, 25-30 minuter. Smaksätt med salt, peppar och organo. Servera med lite riven ost och spagetti.


(detta är en STOR portion, frys in eller spara till matlådor)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0