Kokt högrev
1 kg nötkött. ex, högrev
vatten så det täcker köttet
KOKA upp och skumma ordentligt tills inget skum kommer mer.
TILLSÄTT;
2 st morot
1 gul lök
i liten bit rotselleri
1 palsternacka
10cm purjolök
( det finns bra färdigapackade sopppgrönsaker i butik där dessa brukar ingå)
10 vitpepparkorn, 1-2 tsk salt per liter vattet.
LÅT detta koka i 2-3 timmar på svag värme, köttet är klart när det faller isär
TAG
3 msk smör/margarin smält i kastrull
tillsätt 3 msk vetemjöl och vispa ordentligt
häll på 4 dl buljong
koka någon minut
tillsätt 1 dl vispgrädde
1/2-1 dl färsk pepparrot, eller på tub, smaka dig fram.
vatten så det täcker köttet
KOKA upp och skumma ordentligt tills inget skum kommer mer.
TILLSÄTT;
2 st morot
1 gul lök
i liten bit rotselleri
1 palsternacka
10cm purjolök
( det finns bra färdigapackade sopppgrönsaker i butik där dessa brukar ingå)
10 vitpepparkorn, 1-2 tsk salt per liter vattet.
LÅT detta koka i 2-3 timmar på svag värme, köttet är klart när det faller isär
TAG
3 msk smör/margarin smält i kastrull
tillsätt 3 msk vetemjöl och vispa ordentligt
häll på 4 dl buljong
koka någon minut
tillsätt 1 dl vispgrädde
1/2-1 dl färsk pepparrot, eller på tub, smaka dig fram.
Kommentarer
Trackback