Kokt högrev

1 kg nötkött. ex, högrev
vatten så det täcker köttet

KOKA upp och skumma ordentligt tills inget skum kommer mer.

TILLSÄTT;
2 st morot
1 gul lök
i liten bit rotselleri
1 palsternacka
10cm purjolök

( det finns bra färdigapackade sopppgrönsaker i butik där dessa brukar ingå)

10 vitpepparkorn, 1-2 tsk salt per liter vattet.

LÅT detta koka i 2-3 timmar på svag värme, köttet är klart när det faller isär

TAG

3 msk smör/margarin smält i kastrull
tillsätt 3 msk vetemjöl och vispa ordentligt
häll på 4 dl buljong
koka någon minut
tillsätt 1 dl vispgrädde
1/2-1 dl färsk pepparrot, eller på tub, smaka dig fram.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0